Tilbagerejse for adoptivbørn og forældre, vinterferien 2016

Etiopien 24.2.16.

Nu er EtiopienRejsers første gruppe-tilbagerejse for adoptivbørn og deres forældre til Etiopien ved at synge på sidste vers, men vi har stadig 2 dage tilbage i Addis inden afrejse mod det kolde nord.

Gruppen består af 14 deltagere, og min medguide Freja og jeg. Vi har hjemmefra lagt et spændende og varieret program i det sydlige Etiopien, der var specielt tilpasset, at der var børn med på turen.

IMG_6772Vi har haft det særlige fokus, at familierne skal se smuk natur, spændende dyr, møde den etiopiske befolkning fra både by og land og i det hele taget opleve andre sider af Etiopien, end det billede mediernes oftest tegner.

De første to dage stod på akklimatisering i Addis. Den første dag besøgte vi Entoto Mountain og National Museum. Her var det særligt kæmpeskildpadderne i museets have, der tiltrak børnenes opmærksomhed. Om aftenen var vi på danserestaurant, hvor vi prøvede kræfter med den etiopiske nationalret injera og så traditionelle danse på scenen.

Andendagen bød på børnehjemsbesøg. Rejsedeltagerne fik en mulighed for at få et billede på, hvordan deres eget liv formegentlig begyndte. Vi oplevede em meget varm modtagelse på børnehjemmet der gav indtryk af, at det etiopiske børnehjemspersonale følte stor tilfredshed ved at se ringen slutte, i og med at de oplevede sunde og veltilfredse børn, der nu lever et godt liv i en dansk familie.

IMG_3875Sidst på eftermiddagen besøgte vi ildsjælen Sosina der driver Gamo Circus School, hvor børn tilbydes cirkus undervisning hver eneste eftermiddag. Børnene er virkelig dygtige, men det bedste ift. vores gruppe var, at de danske børn blev inviteret med til cirkus aktiviteterne sammen med de etiopiske børn. Det resulterede i masser af samarbejde, grin og diverse akrobatiske udfoldelser, som alle nød i fulde drag.

På tredjedagen kørte vi mod Awassa, som skulle bruges som springbræt, for at køre videre mod Arba Minch og Dorze i syd. Desværre blussede en igangværende konflikt mellem den etiopiske regering og den etniske gruppe oromia op, og vejen mod syd blev lukket. Vi endte derfor med at aflyse vores tur mod syd og i stedet bruge flere dage Awassa om omegn.

Denne model gav os god tid til at opleve lokalsamfundet i Awassa. Vi besøgte en skole, drak kaffe og spiste injera hos en lokal familie, var til ortodoks gudstjeneste tidligt søndag morgen, på flodhestetur på Lake Awassa og sidst men ikke mindst var vi på Awassa fiskemarked og se de lokale fiskere komme ind med nattens fangst – som nogle smagteJ En dag kørte vi til kaffeområdet Sidamo, hvor vi havde en rigtig god dag med trekking til en lokal landsby i bjergene. Vi blev inviteret indenfor hos en Sidamo familie, der viste os, hvordan de forarbejdede deres hoved afgrøde false bananna, og bagefter smagte vi pandekage lavet af false bananna, selvfølgelig akkompagneret af traditionel kaffeceremoni.

Efter det ufrivilligt lange ophold i Awassa, meldte lokalbefolkningen og de lokale myndigheder atter om fredelige tilstande og vi kørte  nordpå til Lake Langano. Her har vi så holdt badeferie de sidste par dage og nydt skiftevis at kunne svømme i søen og lege på stranden og benytte Lodgens svimming pool. Børnene er nu ved at gå i opløsning, så det er måske meget godt, at vi kører tilbage til Addis i dag. De sidste par dage står på nogle småture rundt i byen, og se de steder de enkelte børn kommer fra, nogle skal møde den plejer som deres børn havde på børnehjemmet. Så skal vi selvfølgelig også shoppe etiopiske kaffe og andre souveniers og ellers bare indsnuse de sidste indtryk af Etiopien i denne omgang.

Næste tilbage rejse finder sted i uge 7 og 8, 2017.