Om tilbagerejser

Hvornår er det bedste tidspunkt at foretage en tilbagerejse med adoptivbørn? Hvilken form skal rejsen have? Der er mange spørgsmål og hensyn at tage, når man planlægger en tilbagerejse til sit barns oprindelsesland.

Hos Etiopienrejser har vi god erfaring med individuelle skræddersyede tilbagerejser, men i vinteren 2016 havde vi vores første gruppe tilbagerejse, som blev en stor succes. Siden har vi haft en tilbagerejse i efteråret 2017, der ligeledes var succesfuld.

Værdigrundlag for tilbagerejser

Vi har et klart værdigrundlag og det beskrives nedenfor.

En tilbagerejse er ikke en ”almindelig” turistrejse, og for os er det allervigtigste, at deltagerne føler maksimal tryghed både før, under og efter rejsen, da det er  sandsynligt, at der kommer mange følelser i spil.

Vi ønsker, at børnene skal opleve et Etiopien, som de kan være stolte af, og som de vil synes det er ”sejt” at have som oprindelsesland. Derfor fokuserer vi på at præsentere de positive og spændende sider af Etiopien, som dyrelivet, naturen og lokalbefolkningen. Vi blander disse nye oplevelser med velkendte aktiviteter som strandliv/swimmingpools og besøg på legepladser, hvor de findes.

Vores maksimale gruppestørrelse er 20 personer inkl. børn. Vi prioriterer, at overnatningsstederne har en god standard, således at der, når det er muligt, er god udenomsplads (fx hotellets, have) hvor deltagerne afskærmet fra lokalbefolkningen kan have privatliv og enten dyrke fælles aktiviteter eller trække sig lidt tilbage, hver familie for sig. Det er tanken, at den enkelte familie kan følge programmet i det omfang, den synes, passer til den. Vi er selvfølgelig afhængige af at følges på køredagene, men når vi er på de forskellige overnatningssteder, er man selv herrer over tid, tempo og aktiviteter. Der er ikke noget krav om, at man følger gruppeaktiviteterne, og der bliver ikke set skævt til deltagere, der ønsker en høj grad af privatliv.

Sidst men ikke mindst prioriterer vi at sammensætte et program, der minimerer transporttiden af hensyn til børnene. (Etiopien er dog meget stort, og derfor vil der altid være noget transport tid, hvis man ikke udelukkende vil opholde sig i Addis området).