Studieture

Ønsker din uddannelsesinstitution en anderledes studieturs oplevelse, hvor eleverne udfordres på både fagligt og kulturelt plan? Hvor elevernes forforståelse af Afrika rystes, og regler om alkoholindtagelse bliver irrelevante, fordi der er så meget andet og mere spændende at opleve og fokusere på.

Etiopien byder på masser af oplevelser med fagligt indhold for både efterskoleelever, elever på ungdomsuddannelserne og højskoleelever samt de videregående uddannelser.

Der er utallige faglige indfaldsvinkler som kan anlægges på en studietur til Etiopien. I historie kan man dykke med i Etiopiens særegne og stolte historie, som det eneste ud af to lande i Afrika , der aldrig har været koloniseret. I idræt kan man forsøge sig med højdetræning og besøge en af Etiopiens mange elite-løbeskoler.  Indenfor biologi kan den særegne flora og fauna undersøges fx gennem vandreture i uberørte naturområder med mange endemiske dyrearter.   I samfundsfag kan man tage det etiopisk/kinesiske forhold op til undersøgelse. I religion ligger det ligefor at studere den ældgamle etiopisk ortodokse kirke, men også at undersøge forholdet mellem muslimer og kristne i Etiopien, som historisk har været meget venligt.  Geografisk byder Etiopien på unikke landskaber med høje bjerg plateauer og nedsænkninger i The Great Rift Valley. Urbanisering og migration ville være andre relevante emner at tage op.

En faglig solid vinkel er nødvendig for enhver succesfuld studietur, men når man vælger en destination som Etiopien, får man med garanti en unik kulturel oplevelse med oveni hatten. Mødet med den etiopiske kultur er så markant anderledes end det danske elever generelt kender til: Fordomme vil blive afprøvet, ny indsigt vil blive skabt og en masser grænser vil sandsynligvis blive flyttet –  måske endda meget.

Eksempel på studietursprogram for gymnasieelever.

Studietur gennemført oktober 2014 for 23 3.g elever og 2 lærere fra Ørestad Gymnasium.  Fokus: En undersøgelse af den etiopiske nationale identitet historisk set og i dag. (historie).

Download programmet

Jeg var ude og rejse på studietur arrangeret af Etiopiensrejser i efteråret 2014. Her fik jeg en enestående indsigt i Etiopiens kultur. En kultur som blandt andet er præget med flot dans og musik, som vi fik lov at se en af aftenerne i Addis Ababa. Vores tur var meget alsidig. Jeg fik lov at fodre aber, danse som de lokale, spise injera og komme helt tæt på hospitalsarbejde i landets hovedstad. Alt i alt var det en fantastisk og lærerig tur, som jeg aldrig nogensinde vil glemme.

En studietur med  Etiopensrejser er til de eventyrlystne, som har lyst til at komme tættere på etiopiere og deres smukke land. Jeg rejste med Etiopiensrejser i efteråret 2014 sammen med 22 andre mennesker. Vi havde en tætpakket dagsorden hver dag, så vi fik oplevet så meget som muligt. For mig personligt var det turen syd for Addis Ababa ned til Awassa Lake, hvor vi blev introduceret til studerende fra Awassa University, der var det største. Det er en helt unik oplevelse, at få lov til at stå ansigt til ansigt med sine egne fordomme og se dem blive henholdsvis be-og afkræftet i mødet med lokalsamfundet i Etiopien. Jeg kan varmt anbefale det til enhver, som  har lyst til at opdage mere af verden på en tryg måde.