Ethiotrail

Ethiotrail i Lake Abiata- Shala National Park

Efter nogle gode juleafslapningsdage i Addis, har jeg nu været en tur sydpå, for at bese og afprøve dele af løbsruten til Ethiotrail, som finder sted søndag d. 7. August 2016.

Med EtiopienRejser kan du deltage i Ethiotrail, som indeholder distancerne 12 km, halvmaraton og maraton. Løbet foregår i Lake Abiata – Shala National Park, som ligger 4 timers kørsel syd for Addis i The Great Rift Vally.

Kommende deltagere kan berede sig på en fantastisk løbeoplevelse sammensat af lige dele uovertruffen natur og en spændende og indførende kulturoplevelse beværtet af lokalbefolkningen i nationalparken.

Planen er, at vi arriverer i lodgen ved Lake Langano (30 min fra startområdet) fredag aften. Størstedelen af løbsdeltagerne bor på samme lodge, så der vil være god stemning og rig mulighed for at socialisere med de andre løbere. Lørdag står på en lille træningstur i området, svømning og afslapning, kaffeceremoni og selvfølgelig det legendariske pasta party.

På løbsdagen starter vi ved solopgang og transporteres til startområdet, som emmer af aktivitet. Lokalbefolkningen rider ræs på pyntede heste, der er lokal musik og dans – og selvfølgelig i bedste etiopiske stil – endnu en kaffeceremoni.

Løbet sættes i gang og løbsruten bugter sig gennem nationalparken, så man kan se både gazeller, bavianer og masser af farvestrålende fugle på sin vej. Løberne passerer små landsbyer, hvor lokalbefolkningen står langs vejen og hujer deltagerne videre. Senere løber man på en mere øde strækning, først med udsigt til den sorte, vulkanske Lake Shala og senere ad stejle skråninger helt ned til søbredden, hvor pelikanerne holder til. Løberne på maraton distancen skal op på parkens højeste tinde Mount Fike på 2075m. Herfra har de udsigt til Lake Abiatas hundredevis af flamingoer. Tilbage i målområdet overrækkes medaljer, der er udhugget i sten af lokalbefolkningen.

Som allerede skrevet i mit første blogindlæg er løbet et rigtig godt koncept. 20% procent af startgebyret går nemlig til vedligeholdelse af nationalparken og til befolkningen der. Endvidere skaber selve afholdelsen af parken aktivitet i lokalområdet, og i løbets 2 første leveår, har arrangørende oplevet et kæmpe arrangement fra lokalbefolkningens side.

Løbet foregår i slutningen af den Etiopiske regntid. Det betyder, at vejret er behageligt og landskabet fuldstændigt lysegrønt. Derved bliver det endnu smukkere end på de lidt afsvedne billeder her på bloggen.

I skrivende stund , er jeg er ved at lægge sidste hånd hele løberejsen (ovenfor kun beskrevet selve Ethiotrail), men Ethiotrail vil blive udbudt som en del af en løbepakkerejse, hvor man altså kan deltage i ovenstående løb og også se mere af Etiopien ved samme lejlighed. Endvidere planlægger jeg at inkludere et par dages ophold på Haile Gebreselassies løberesort udenfor Addis i rejsen. Her vil deltagerne få mulighed for at vænne sig til højden dels ved at bo højt (2700 m) og dels ved at løbetræne i bjergene rundt om resortet.

Hvis Ethiotrail lyder interessant for dig, så send mig en mail allerede nu, så får du direkte besked, når den færdige løberejse et sat på hjemmesiden.