Rundrejse i det nordlige Etiopien 

GARANTERET AFREJSE

Varighed: 14 dage

Pris: 21.800 kr. (Se herunder hvad prisen inkluderer)

Afgang: lørdag d. 25. Januar 2020

Deltagerantal max 18 gæster

*Mulighed at forlænge rejse med 3 dages trekking i bjergene omkring Lalibela. Kontakt Christina fra EtiopienRejser for at få mere information om denne mulighed på cn@etiopienrejser.dk

Dette er en rundrejse for dig/jer der ønsker at opleve både det allerbedste af det historiske- og religiøse Etiopien samtidig med storslåede naturoplevelser i det etiopiske højland. Vi har optimeret rundrejsen således, at kun den mest seværdige rejseaktivitet foregår over landjorden, mens vi har indsat 2 indenrigsflyvninger, for at undgå lange ukomfortable heldagskøreture. Dermed sikrer vi, at du/I som rejsende, ser så meget af Etiopien som muligt uden stress og jag, med størst mulig komfort undervejs.

Vi starter med en sejltur på Lake Tana, med udforskning øernes gamle ortodokse kirker, hvor det virker som om tiden er gået i stå for flere hundrede år siden.  Herefter indsnuser vi atmosfæren fra Fasilidas prægtige liv i Gondar i 1600-tallet, hvor byen som Etiopiens hovedstand lå indhyllet i pomp og pragt med hofliv, slotte og fornemme haver.

Helt mod nord i Axum ser vi rester fra den 2000 år gamle civilisation, som var omdrejningspunkt for handel mellem Asien og Afrika. Området er udgangspunkt for den sagnomspundne Dronningen af Saba, som måske eller måske ikke har levet sit liv der.

Turens religiøse højdepunkt er besøget i den hellige by Lalibela, der med sine 11 kirker, der er indhugget klipperne, er blevet kaldt verdens 8. vindunder.

Der venter også enestående naturoplevelser på denne tur. Højdepunktet er vandreturen i Etiopiens svar på Grand Canyon, Simien Mountains, hvor naturren folder sig ud for os i form af enorme bjergplateauer og stejle, flossede klippelandskaber. I dalene langt under os kan vi udover sollysets forskellige formationer se små firkantede marker, hvor bønderne høster med segl eller pløjer med okser og ard.

Helt mod nord i Tigrey findes smukke stenede klippelandskaber og når vi bevæger os rundt i denne region, kan vi iagttage det etiopiske dagligliv og endvidere besøget klippekirker i bjergene.

Som allerede skrevet er denne rejse specielt sammensæt til dig/jer, der ønsker de unikke oplevelser som det nordlige Etiopien byder på, samtidig med, at du/I ikke ønsker adskillige hele dage på de etiopiske landeveje. Der er således 2 indenrigsflyvninger for at minimere heldagskøreture, som dog ikke helt kan undgås i dette enorme land.

Endvidere foregår indkvarteringen på hoteller og hele 3 dage på lodge. Særligt er de 2 nætter på Simien Lodge i Simien Mountains Nationalpark spektakulære, i det man overnatter midt i naturen i nationalparken.

Det er muligt at tilføje en trekkingtur i bjergene rundt om Lalibela på 3 dage, og således først være retur i København mandag.

Foreløbigt rejseprogram

Lørdag 25. januar

Afrejse fra København sidst på eftermiddagen.

Søndag 26. januar

Efter et formiddagshvil begiver vi os ud i Addis Ababa’s pulserende byliv. Vi kører på nogle af de mange nyanlagte veje, men det er let af fornemme byens sjæl, hvor rige og fattige bor og færdes side om side.

Vi kører til Entoto bjerget, hvor vi besøger Addis Ababa’s grundlægger Menelik II’s palads og Maryam kirken samt nyder udsigten over byen fra oven. Herefter kører vi til Nationalmuseet, hvor hovedattraktionen er Lucy, der vandrede rundt i Etiopien for ca. 3,2 millioner år siden.

Om aftenen prøver vi kræfter med den etiopiske nationalret injera, og bagefter ser vi et udpluk af Etiopiens mange forskellige traditionelle danse. Efter middagen finder den traditionelle etiopiske kaffecermoni sted. Kaffebønner ristes og kværnes og helt frisk og velsmagende kaffe serveres til duften af brændende røgelse.

Vi overnatter på hotel i Addis Ababa.

Mandag 27. januar

Fra morgenstunden flyver vi en lille time mod nord til Bahir Dar. Efter indkvartering på hotellet, skal vi ud at sejle på Lake Tana. Vi sejler til Zeghe halvøen og går i frodige omgivelser til Ura Kidane Mihret kirken. Senere sejler vi forbi den Blå Nils udspring og kan iagttage dyrelivet på Lake Tana med småfugle, pelikaner og måske flodheste, hvis nysgerrighed bliver vakt af motorlyden fra båden. Sidst på eftermiddagen er det muligt at tage en slentretur i hyggelige Bahir, med smuk udsigt ud over Lake Tana.

Vi overnatter på hotel.

Tirsdag 28. januar

Efter morgenmaden kører vi til vandfaldene ved den Blå Nil. Vi tager en gåtur ved vandfaldene og nyder den storslåede udsigt. Efter frokost kører vi de 3 timer mod Gondar. Undervejs er det muligt at besøge Awramba – samfundet, en idealistisk landsby, som blev grundlagt i 1980’erne. Resten af eftermiddagen er der afslapning på egen hånd i Gondar.

Vi overnatter på hotel.

Onsdag 29. januar

Efter morgenmaden er det tid til at se nærmere på det historiske Gonder, som Kejser Fasiladas gjorde til Etiopiens hovedstad i 1636. Når man går gennem ruinerne af Fasiladas store borg, er det let at forestille sig, hvilket hofliv der må have udspillet sig i de prægtige bygninger, der både rummer bibliotek, sauna og løvebure. Etiopiens mest berømte kirke Debre Berhan Selassie findes i Gonder. Væggene er dekoreret med religiøse malerier, men det mest imponerende er kirkens loft, hvorfra 104 engle kigger ned på publikum, med hver deres hemmelighedsfulde ansigtsudtryk.

Om eftermiddagen kører vi de 2,5 timer mod Simien Mountains. Undervejs besøger vi Falasha landsbyen, hvor der bor nogle af etiopiens få tilbageværende jøder. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Simien Mountains Logde, som på deres hjemmeside praler med, at de med 3260 meter over havets overflade, er den højst beliggende lodge i Afrika.

Logden, som er det rene luksus på disse kanter, ligger på kanten af Simien Mountains Nationalpark og har en storslået udsigt over de spektakulære bjerge.

Simien Mountains er et resultat af vulkansk aktivitet i det nordlige Etiopien for 20-30 millioner år siden. Vulkanerne dannede et helt særegent barsk og flosset landskab med stejle skrænter, kløfter og brede floddale. Disse naturlige rammer i kombination med landbrugsjorderne, der ligger spredt som små farverige firkanter på bjergsiderne, og som stadig dyrkes med ard og okser, danner rammen om et smukt sceneri i bjergene.

Når mørket – og kulden – sænker sig, er det tid til at nyde en dejlig middag i pejsens skær.

Torsdag 30. januar

Med logden som udgangspunkt er det tid til at opleve dette imponerende naturområde som består af høje plateauer, adskilt af flere 100 meter stejle bjergskråninger. Etiopiens højeste bjerg Ras Dashen, som er over 4000 meter højt ligger i området. Vi vandrer afsted på et højdedrag og vi har udsigt til lavlandet hundredevis af meter under os og de store rovfugle, der kredser under os. Der er gode chancer for at møde en af de store flokke af Gelada-bavianer, som lever i bjergene samt andre dyr som f.eks. bukken Walia Ibex. Det er muligt at gå hele dagen hvis man har lyst til det, men hvis nogen ønsker at gå knapt så langt, kan en tidligere afhentning arrangeres for dem.

Vi nyder solnedgangen over bjergene inden kulden trænger sig på og det er tid til at gå til køjs i lodgens charmerende værelser.

Fredag 31. januar

Vi fortsætter turen, og dagens endestation er den historiske by helt mod nord, Axum. Køreturen dertil tager det meste af en dag, og landskabet ændrer sig undervejs, så dagen går hurtigt med at kigge ud af vinduerne og opleve derfra.De første par timer kører vi gennem frodige bjerge på Lemalimo-vejen, som anses for at være en af de absolut smukkeste strækninger i Etiopien. Efterhånden som vi nærmer os Etiopien nordligste region Tigrey bliver det mere fladt og tørt, og husene er lavet af sten. Vi ankommer til Axum sidst på eftermiddagen. Axum ligger i 2100 m højde og klimaet er lunt og behageligt.

Vi overnatter på hotel.

Lørdag 1. februar

I dag er det muligt at mærke historiens vingesus ved udforskning af resterne af de bygninger, der udgjorde centrum for Axum-riget, der herskede over det nordlige Etiopien og Sydarabien 200-700 e.kr.. Axums store søjler, hvoraf den ene godt nok har tilbragt næsten syv årtier i Rom efter at Mussolini stjal den i 1937 under Italiens besættelse af Etiopien, er fascinerende, men også Etiopiens berømte St. Marys Kirke, hvor Pagtens Ark siges at blive opbevaret, er et besøg værd. Det historiske museum er bestemt et besøg værd og efterfølgende er det muligt at gå på kurveshopping, da byen er centrum for handel med meget smukke, farvelstålende, håndlavede kurve.

Vi overnatter på hotel.

Søndag 2. februar

Efter morgenmaden kører vi mod øst og videre ud i Tigrey regionen, som er kendetegnet ved stenede bjerglandskaber, hvor bønderne har anlagt terrasser på bjergskråningerne. Det tager 4 timer at nå til vores destination Hawzien, hvor vi skal på en smukt beliggende lodge. Undervejs på køreturen besøger vi bl.a. templet i Yeha, som med sine 2.700 år er Afrikas ældste bygning syd for Sahara og andre historiske bygninger.

Vi overnatter på lodge.

Mandag 3. februar

I dag skal vi udforske flere af de mange historiske steder i Tigrey. Vi kan f.eks. prøve kræfter med en udfordrede trekktingtur til enten Abuna Yemata eller Maryam Korkor, begge steder hvortil det er svært at nå, hvis man lider af højdeskræk. Det er også muligt at besøge den meget lettere tilgængelige klippekirke Abreha Atsbeha eller det første muslimske samfund i Negash. Der er masser af spændende historiske og religiøse bygninger i området og det nøjagtige dagsprogram sammensætter vi i samarbejde med deltagerne ift. deres ønsker.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Mekele, hvor vi overnatter på hotel.

Tirsdag 4. februar

Vi fortsætter mod syd og har en hel dags køretur foran os for at nå den hellige by Lalibela, som blev grundlagt i 1200-tallet. Byen kaldes for Etiopiens Jerusalem, og besøges hvert år af tusindvis af pilgrimme fra hele Etiopien samt turister fra hele verden.

Vi ankommer ved aftenstid og overnatter på hotel.

Onsdag 5. februar

Lalibela huser intet mindre end 11 middelalderlige klippe-kirker og byen er højborg for den etiopiske ortodokse kirke. Vi besøger de dunkle kirkerum, hvor religiøse ceremonier har fundet sted i århundrede. Præsterne viser os deres dragter og udstyr, og vi smyger os gennem de smalle tunneller, der forbinder de forskellige kirker. På vores færd støder vi på præster, der står eller sidder og beder mellem klipperne.

Vi overnatter igen på hotel i Lalibela.

Torsdag 6. februar

I dag er det tid til en trekkingtur til klippekirken Asheton Maryam, der ligger på et plateau 600 m over Lalibela. Vi går i landlige omgivelser til plateauet, og er undervejs vidne til et smukt udsnit af det etiopiske højland. Hele gåturen tager 5 timer, men det er muligt at ride på muldyr noget af vejen, hvis man ønsker det. En ny vej gør det muligt kun at gå den ene vej.

Efter frokost besøger vi Yemrehane Kristos kirken. Denne kirke er bygget i en hule og her helt anderledes end klippekirkerne i Lalibela, i form af dens konstruktion, dens smukke træudskæringer og flotte malerier. Det tager 2 timer at køre fra Lalibela, og fra vejen skal man gå 20 minutter for at nå frem til kirken.

Fredag 7. februar

Efter morgenmaden tager vi i lufthavnen og bliver herefter på behagelig vis transporteret over det bjergmassiv, som det ville have taget to dage at køre igennem. Vi lander i Addis Ababa efter lidt over en times flyvetur og eftermiddagen er til fri disposition i Addis. Vi har dagsrum til disposition på hotellet, hvis man ønsker en stille og rolig eftermiddag.

Efter aftensmaden tager vi i lufthavnen og sidst på aftenen kan vi boarde flyet hjem mod Danmark.

Lørdag 8. februar

Hjemkomst til KBH om formiddagen.

Inkluderet i prisen:

 • Transport i minibus eller coasterbus alle dage
 • Alle overnatninger inklusiv morgenmad
 • Aftenmåltid på ankomstdagen i Addis
 • Engelsktalende guide
 • Dansktalende guide
 • Lokalguider til alle de aktiviteter der fremgår af programmet
 • Alle udgifter til aktiviteter der fremgår af programmet, inkl. lokalguider og indgange
 • Drikkepenge til chauffør, engelsktalende guide, dansktalende guide og lokalguider
 • Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Visum til Etiopien (50$ pr. person)
 • Udgifter til frokoster og aftenmåltider efter afkomstdagen
 • Drikkepenge ved måltider, til dragere og hotelpersonale

NB: Denne rejse gennemføres ikke med under 13 deltagere

Kontakt EtiopienRejser for tilmelding på 30727561 eller cn@etiopienrejser.dk