Grupperejse til det nordlige Etiopien  

Afgang: lørdag 17. okt. 2020

Hjemkomst: lørdag 31. okt. 2020

Guide: Afrika-kenderen Frede Hansen fra nordjylland

Deltagerantal: max. 18 deltagere

*Mulighed at forlænge rejsen med 3 dages trekking i bjergene omkring Lalibela. Kontakt Christina fra EtiopienRejser for at få mere information om denne mulighed på cn@etiopienrejser.dk


Dette er en rundrejse for dig/jer der ønsker at opleve både det allerbedste af det historiske- og religiøse Etiopien samtidig med storslåede naturoplevelser i det etiopiske højland. Vi har optimeret rundrejsen således, at den mest seværdige rejseaktivitet foregår over landjorden, mens det sidste lange stræk fra Lalibela til Addis Ababa foregår med indenrigsfly.

Efter en dags akklimatisering i Addis Ababa, hvor vi ser de bedste udpluk af byen køre vi med nord gennem Den blå Nil-kløften og hvor vi besøger det gamle spektakulære Debre Libanos kloster. Dagen efter når vi til Bahir Dar, og her tager vi en sejltur på Lake Tana, og udforsker øernes gamle ortodokse kirker, hvor det virker som om tiden er gået i stå for flere hundrede år siden. Herefter indsnuser vi atmosfæren fra Fasilidas prægtige liv i Gondar i 1600-tallet, hvor byen som Etiopiens hovedstand lå indhyllet i pomp og pragt med hofliv, slotte og fornemme haver.

Der venter en enestående naturoplevelse i Simien Mountains, som er Etiopiens svar på Grand Canyon. I bjergene udfolder naturen sig for os i form af enorme bjergplateauer og stejle, flossede klippelandskaber. I dalene langt under os kan vi udover sollysets forskellige formationer se små firkantede marker, hvor bønderne høster med segl eller pløjer med okser og ard.

Vi fortsætter helt mod nord til Axum, hvor vi kan se rester fra den 2000 år gamle civilisation, som var omdrejningspunkt for handel mellem Asien og Afrika. Området er udgangspunkt for den sagnomspundne Dronningen af Saba, som måske eller måske ikke har levet sit liv der.

I Tigrey findes smukke stenede klippelandskaber, og når vi bevæger os rundt i denne region, kan vi iagttage det etiopiske dagligliv og endvidere besøget klippekirker i bjergene. Vi overnatter ved foden af Gheralta bjergene, på en utrolig smukt beliggende lodge.

Indkvarteringen forgår på gode hoteller men i hele 3 nætter overnatter vi med bedste etiopiske standard på lodge. Særligt er de 2 nætter på Simien Lodge i Simien Mountains Nationalpark spektakulære, i det man overnatter midt i naturen i nationalparken.

Foreløbigt rejseprogram (17.- 31. okt. 2020)

Dag Aktivitet
17. oktober Danmark – Addis Ababa

Afrejse fra København om morgenen. Ankomst til Addis Ababa kl. ca. 21.00

18. oktober Addis Ababa

Efter en god nats søvn begiver vi os ud i Addis Ababa’s pulserende byliv. Vi kører på nogle af de mange nyanlagte veje, men det er let af fornemme byens sjæl, hvor rige og fattige bor og færdes side om side.

Vi kører til Entoto bjerget, hvor vi besøger Addis Ababa’s grundlægger Menelik II’s palads og Maryam kirken samt nyder udsigten over byen fra oven. Herefter kører vi til Nationalmuseet, hvor hovedattraktionen er Lucy, der vandrede rundt i Etiopien for ca. 3,2 millioner år siden. Vi besøger også et galleri i Addis Ababa.

Om aftenen prøver vi kræfter med den etiopiske nationalret injera, og bagefter ser vi et udpluk af Etiopiens mange forskellige traditionelle danse. Efter middagen finder den traditionelle etiopiske kaffecermoni sted. Kaffebønner ristes og kværnes og helt frisk og velsmagende kaffe serveres til duften af brændende røgelse. En kulturel oplevelse rigere tager vi tilbage til vores gæstehus, hvor vi går til ro omgivet af etiopisk gæstfrihed og lokal atmosfære.

19. oktober Addis Ababa – Debre Markos (6 t) 

Vi kører afsted mod nordøst og krydser efter nogle timer kløften ved Den blå Nil. Et smukt sceneri udfolder sig, mens vi kører ad snoede veje gennem kløften. Vi når Debre Libanos Klosteret, som er en af de ældste klostre i Etiopien. Vi kører videre til vores hotel i Debre Markos. Dagens samlede køretid er ca. 6 timer.

20. oktober Debre Markos – Bahir Dar 

Vi fortsætter mod nord og når det idylliske Bahir Dar ved bredden af Lake Tana ved frokosttid. Efter et velfortjent hvil besøger vi Den blå Nils vandfald. Det er muligt at gå en rundtur i naturskønne omgivelser ved vandfaldene. Inden aftenen falder på, tager vi tilbage til vores hotel i Bahir Dar.

21. oktober Bahir Dar – Gonder (3 t)

Efter morgenmaden skal vi ud at sejle på Lake Tana. Vi sejler til Zeghe halvøen og går i frodige omgivelser til Ura Kidane Mihret kirken. Senere sejler vi forbi Den blå Nils udspring og kan iagttage dyrelivet på Lake Tana med småfugle, pelikaner og måske flodheste, hvis nysgerrighed bliver vakt af motorlyden fra båden. Efter frokost kører vi de ca. 3 timer mod borgbyen Gonder. Undervejs er det muligt at besøge Awramba – samfundet, en idealistisk landsby, som blev grundlagt i 1980’erne.

22. oktober Gonder – Simien Mountains (2,5 t)

Efter morgenmaden er det tid til at se nærmere på det historiske Gonder, som Kejser Fasiladas gjorde til Etiopiens hovedstad i 1636. Når man går gennem ruinerne af Fasiladas store borg, er det let at forestille sig, hvilket hofliv der må have udspillet sig i de prægtige bygninger, der både rummer bibliotek, sauna og løvebure. Etiopiens mest berømte kirke Debre Berhan Selassie findes i Gonder. Væggene er dekoreret med religiøse malerier, men det mest imponerende er kirkens loft, hvorfra 104 engle kigger ned på publikum, med hver deres hemmelighedsfulde ansigtsudtryk.

Om eftermiddagen kører vi de 2,5 timer mod Simien Mountains. Undervejs besøger vi Falasha landsbyen, hvor der bor nogle af etiopiens få tilbageværende jøder. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Simien Mountains Logde, som på deres hjemmeside praler med, at de med 3260 meter over havets overflade, er den højst beliggende lodge i Afrika.

Logden, som er det rene luksus på disse kanter, ligger på kanten af Simien Mountains Nationalpark og har en storslået udsigt over de spektakulære bjerge.

Simien Mountains er et resultat af vulkansk aktivitet i det nordlige Etiopien for 20-30 millioner år siden. Vulkanerne dannede et helt særegent barsk og flosset landskab med stejle skrænter, kløfter og brede floddale. Disse naturlige rammer i kombination med landbrugsjorderne, der ligger spredt som små farverige firkanter på bjergsiderne, og som stadig dyrkes med ard og okser, danner rammen om et smukt sceneri i bjergene.

Når mørket – og kulden – sænker sig, er det tid til at nyde en dejlig middag i pejsens skær.

23. oktober Simiens Mountains

Med logden som udgangspunkt er det tid til at opleve dette imponerende naturområde som består af høje plateauer, adskilt af flere 100 meter stejle bjergskråninger. Etiopiens højeste bjerg Ras Dashen, som er over 4000 meter højt ligger i området. Vi vandrer afsted på et højdedrag og vi har udsigt til lavlandet hundredevis af meter under os og de store rovfugle, der kredser under os. Der er gode chancer for at møde en af de store flokke af Gelada-bavianer, som lever i bjergene samt andre dyr som f.eks. bukken Walia Ibex. Det er muligt at gå hele dagen hvis man har lyst til det, men hvis nogen ønsker at gå knapt så langt, kan en tidligere afhentning arrangeres for dem.

Vi nyder solnedgangen over bjergene inden kulden trænger sig på og det er tid til at gå til køjs i lodgens charmerende værelser.

24. oktober Simiens Mountains – Axum

Vi fortsætter turen, og dagens endestation er den historiske by helt mod nord, Axum. Køreturen dertil tager det meste af en dag og landskabet ændrer sig markant undervejs. De første par timer kører vi gennem frodige bjerge på Lemalimo-vejen, som anses for at være en af de absolut smukkeste strækninger i Etiopien. Efterhånden, som vi nærmer os Etiopien nordligste region Tigrey, bliver det mere fladt og tørt, og husene er lavet af sten. Vi ankommer til vores hotel i Axum sidst på eftermiddagen. Axum ligger i 2100 m højde og klimaet er lunt og behageligt.

25. oktober Axum

I dag er det muligt at mærke historiens vingesus ved udforskning af resterne af de bygninger, der udgjorde centrum for Axum-riget, der herskede over det nordlige Etiopien og Sydarabien 200-700 e.kr.. Axums store søjler, hvoraf den ene godt nok har tilbragt næsten syv årtier i Rom efter at Mussolini stjal den i 1937 under Italiens besættelse af Etiopien, er fascinerende, men også Etiopiens berømte St. Marys Kirke, hvor Pagtens Ark siges at blive opbevaret, er et besøg værd. Det historiske museum er bestemt et besøg værd og efterfølgende er det muligt at gå på kurveshopping, da byen er centrum for handel med meget smukke, farvelstålende, håndlavede kurve.

26. oktober Axum – Hawzien (4 t)

Efter morgenmaden kører vi mod øst og videre ud i Tigrey regionen, som er kendetegnet ved stenede bjerglandskaber, hvor bønderne har anlagt terrasser på bjergskråningerne. Det tager 4 timer at nå til vores destination Hawzien, hvor vi skal på en smukt beliggende lodge. Undervejs på køreturen besøger vi bl.a. templet i Yeha, som med sine 2.700 år er Afrikas ældste bygning syd for Sahara og andre historiske bygninger. Vi overnatter på skønt beliggende lodge ved foden af Gheralta bjergene.

27. oktober Hawzien – Mekele

I dag skal vi køre gennem det Tigreyanske landskab og undervejs udforske nogle af de mange klippekirker, som ligger spredt rundt i landskabet. Det er muligt at tage en lille vandretur men hvis man ikke ønsker dette, kan man tilgå en del af kirkerne i bil. Der er masser af spændende historiske og religiøse bygninger i området og det nøjagtige dagsprogram sammensætter vi i samarbejde med deltagerne ift. deres ønsker. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Mekele, hvor vi overnatter på hotel.

28. oktober Mekele – Lalibela 

Vi fortsætter mod syd og har en hel dags køretur foran os for at nå den hellige by Lalibela, som blev grundlagt i 1200-tallet. Byen kaldes for Etiopiens Jerusalem, og besøges hvert år af tusindvis af pilgrimme fra hele Etiopien samt turister fra hele verden.Vi ankommer ved aftenstid og overnatter på hotel.

29. oktober Lalibela

Lalibela huser intet mindre end 11 middelalderlige klippe-kirker og byen er højborg for den etiopiske ortodokse kirke. Vi besøger de dunkle kirkerum, hvor religiøse ceremonier har fundet sted i århundrede. Præsterne viser os deres dragter og udstyr, og vi smyger os gennem de smalle tunneller, der forbinder de forskellige kirker. På vores færd støder vi på præster, der står eller sidder og beder mellem klipperne.

30. oktober Lalibela– Addis Ababa

Tidlig om morgenen oplever vi en gudstjeneste i en af Lalibelas klippekirker. Herefter er det tid til at drage mod lufthavnen og først på eftermiddagen flyver vi til Addis Ababa. Eftermiddagen bruges i Addis efter individuelt ønske og først på aftenen bliver vi kørt til lufthavnen, hvor vores fly mod Danmark afgår lige inden midnat.

31. oktober Hjemkomst til KBH om formiddagen.

NB: Forbehold for småændringer i rejseprogrammet.

Prisen inkluderer følgende:

 • Fly København – Addis Ababa tur/retur
 • Indenrigsflyvning
 • Alt transport som er anført på programmet enten i minibus eller coasterbus
 • Alle overnatninger inklusiv morgenmad
 • Aftenmåltid på ankomstdagen i Addis
 • Dansk guide
 • Alle udgifter til aktiviteter der fremgår af programmet, inkl. lokalguider, indgange, osv.
 • Alle skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Etiopien (52$ pr. person)
 • Udgifter til frokoster og aftenmåltider efter ankomstdagen
 • Drikkepenge
 • Enkeltværelsestillæg 1.950 kr.

Kommentarer til rejsen:

 • Når man vælger at rejse til Etiopien kan der ske uforudsete ting, fx indkvartering på et andet hotel end forventet og ændringer i programmet. Vi gør vores ypperste for at håndtere sådanne eventuelle ændringer, men man må være indstillet på at de kan finde sted.
 • Der skal være minimum 13 deltagere for at rejsen gennemføres 

Kontakt EtiopienRejser for tilmelding på 30727561 eller cn@etiopienrejser.dk