Rundrejse i det sydlige Etiopien

Varighed: 15 dage

Pris: 21.800 kr (Se I bunden hvad prisen inkluderer)

Afgang: lørdag d. 26  februar 2019

Deltagerantal: max 18 personer

Mulighed for at starte ud med rundrejse i det nordlige etiopien (Se her)

Denne tur er for dig/jer, der gerne vil dykke dybere ned i etiopisk kultur og hverdagsliv end turistrejser normalt lægger op til og samtidig opleve det sydlige Etiopiens højdepunkter i form af de farvestrålende stammefolk i Omo-dalen og vandretur i det smukke, barske højland i Bale Mountains.

Først kører vi mod syd og oplever dyre- og lokallivet ved de store søer i Great Rift Vally. Vi fortsætter til Bale Mountains, som udgør et unikt naturområde, der er hjemsted for mange endemiske dyrearter, herunder den etiopiske ulv. Kun få turister finder vej til Bale Mountains, som derfor stadig ligger stort set uberørt hen uden mange udefrakommende påvirkninger.

Vi kører videre mod syd og besøger Hawassa, som ligger smukt ved Lake Hawassas bred, hvor vi kan iagttage lokale fiskere på helt tæt hold. I det sydvestlige hjørne af Etiopien skal vi opleve de mange forskellige stammefolk, der i generationer har beboet området uden meget indflydelse af omverdenen. Vi har god tid til at bevæge os rundt i området og nærstudere de mange forskellige stammer med deres forskellige karakteristika og levevis.

Vi har sammensat turen således at man får en masse kulturoplevelser, og I vil mærke hvor stor en forskel der er fra bylivet i Addis Ababa til det mere traditionelle liv langt fra storbyens puls. Endvidere er unikke naturoplevelser i højsædet.

Etiopien er stort og rejser man rundt et det givet, at man må tilbagelægge lange distancer i bil. Vi prioriterer dog, at rejsen bliver så komfortabel som mulig, samtidig med at dagene i Etiopien udnyttes fuldt ud til oplevelser. Derfor har vi indsat fly på rejsens sidste dag, således at man tilbagelægger turen fra Arba Minch tilbage til Addis i fly og således undgår den lange køretur tilbage til Addis Ababa.

Indkvarteringen foregår hovedsagelig på hotel, men 3 nætter vil være med den højeste standard der findes i Etiopien, på dejlige komfortable lodges.

Rejseprogram

Lørdag d. 26 oktober

Afrejse fra København om eftermiddagen.

Søndag d. 27 oktober

Vi kører til Entoto bjerget, hvor vi besøger Addis Ababa’s grundlægger Menelik II’s palads og Maryam kirken samt nyder udsigten over byen fra oven. Herefter kører vi til Nationalmuseet, hvor hovedattraktionen er Lucy, der vandrede rundt i Etiopien for ca. 3,2 millioner år siden.

Om aftenen prøver vi kræfter med den etiopiske nationalret injera, og bagefter ser vi et udpluk af Etiopiens, forskellige traditionelle danse, flere af dem fra nogle af de stammer vi kommer til at besøge senere på turen. Efter middagen finder den traditionelle etiopiske kaffecermoni sted. Kaffebønner ristes og kværnes og helt frisk og velsmagende kaffe serveres til duften af brændende røgelse.

Vi overnatter på hotel i Addis Ababa.

Mandag d. 28 oktober

Vi forlader Addis Ababa så tidligt på morgenen som muligt, for at få den mest behagelige køretur (Ca. 4 timer) uden for stærk sol, og sætter kursen mod Lake Langano. På vejen tager vi et stop ved Lake Ziway, en smuk sø hvor der vil være mulighed for at få det første indblik i Etiopiens rige fugleliv inden køreturen går videre.

Vi ankommer til Lake Langano, som er en af de eneste bilharziafri søer i Afrika og der er mulighed for, at vaske støvet fra dagens køretur af, men en kølig dukkert i søen. Om eftermiddagen besøger vi den nærliggende Abijatta-Shalla nationalpark, hvor det er muligt at se noget af Etiopiens spændende dyreliv. Forhåbentlig får vi set både kuduer, strudse og zebraer.

Vi overnatter på lodge langs Langanosøen.

Tirsdag d. 29 oktober

Om morgenen kører vi videre fra Langano sydpå mod Dincho. Efter en lille times kørsel begynder stigningen op mod Bale Mountains og temperaturen falder i takt med at vi kører opad. Vores destination er Bale Lodge, som komfortmæssigt minder om en dansk spejderhytte. Her er vores udgangspunkt for at udforske den storslåede med kun lidt besøgte Bale Mountains Nationalpark, som bl.a. er hjemsted for den etiopiske ulv.

Inden mørket falder på tager vi en lille vandretur ud fra lodgen, og allerede her er der stor chance for at se det rige dyreliv udfolde sig i form af små vildsvin, fugle og hjorte. Når solen går væk bliver det koldt, vi befinder os nemlig i 2500 m højde.

Onsdag d. 30 oktober

Vi har hele dagen til rådighed i Bale Mountains National Park. Parken er en af de få steder i Etiopien, hvor turisterne endnu ikke har fundet ud i stort antal, så der er rig mulighed for, at opleve det oprindelige, uspolerede Etiopien. Vi begiver os ud i bjergene på gåben. På den første del af turen møder vi bønder på vej i marken eller til markedet, men herefter kommer vi ud i de øde bjerge. Vi kan se store rovfugle, XXXXX, måske den etiopiske ulv og iagttage det særegne afroalpinske landskab med de smukke palmelignende giant lobelias spredt ud over bjergene.

Om aftenen kan vi slappe af ovenpå dagens strabadser og varme os ved pejsen på lodgen, mens vi indtager et dejligt, lokalt aftenmåltid.

Hvis man ikke ønsker så meget fysisk aktivitet som beskrevet ovenfor, er det også muligt, at bruge dagen på at køre videre mod vest, se lokallivet i regionsbyen Goba og fortsætte til det spektakulære Sanetti Plateau, som udgør en perle i Bale Mountains.

Torsdag d. 31 oktober

Vi kører afsted tidligt om morgenen de ca. 3 timer til Hawassa. Vi kører ned fra bjergene og temperaturen stiger til behagelige danske sommertemperaturer. Hawassa er en skøn by, med frodigt klima og imødekommende mennesker.

Om eftermiddagen er der mulighed for at slappe af ved poolen eller tage en bådtur ud på Lake Hawassa, hvor man kan opleve flodheste på nært hold.

Fredag d. 1 november

Før morgenmad står vi op og besøger det lokale fiskemarked i Hawassa. Her vil vi opleve, hvordan de lokale fiskere kommer tilbage fra fisketur og lægger til i deres træbåde med nattens fangst. Vi kan komme helt tæt på, når fiskene bliver sorteret, skåret op og solgt videre til fiskehandlerne i byen. Søbredden er fyldt med store marabustorke, som bliver fodret med fiskerester og man kan også selv prøve kræfter med frisklavet fiskesuppe.

Efter en tidlig tur på fiskemarkedet spiser vi morgenmad og kører videre sydpå. Vi når den røde sø Lake Abaya, hvis bred er omgærdet af frodige bananplantager, mango-og papaya træer så langt øjet rækker. Lokale frugthandlere sælger gladelig til forbipasserende turister.

Efter ca. 4-5 timers kørsel drejer vi fra landevejen og kører op i bjergene til Dorze. På de snoede bjergeveje mødes vi af Dorzebørn, der danser og laver akrobatik langs vejsiden.

Vi overnatter på Dorze Lodge, der består af lokalt inspirerede hytter, som er bygget af bananblade. Det er garanteret en oplevelse der sent vil glemmes, når man sidder på terrassen i Dorze, med udsigt til lavlandet og solnedgangen over Lake Chamo og Lake Abaya.

Lørdag d. 2 november

Vi spiser morgenmad på Dorze Lodgeog tager derefter en gåtur rundt i dorzeområdet. Her vil vi møde en masse af de lokale beboere, og vi får mulighed for at opleve hverdagslivet for dorzefolket der er særlig kendt for deres tekstilvævning i røde, sorte og gule farver. Vi ser hvordan dorzefolket forarbejder en af deres basisnæringskilder false banana og får både mad og rebprodukter ud af planten og vi får selvfølgelig lov at smage på resultatet.

Vi besøger det lokale marked i Chencha, hvor det vil være muligt at købe lokalproducerede tørklæder, hatte, bælter osv.

Sidst på formiddagen kører vi atter ned af bjergene til lavlandet og hovedbyen Arba Minch. Eftermiddagen byder på en sejltur på Lake Chamo, hvor man kan iagttage de store Nilkrokodiller på nært hold og se både flodheste, pelikaner og flamingoer samt lokale fiskere i fuld gang med at hive dagens fangst i land fra små sivbåde i søen.

Om aftenen overnatter vi på Paradise Lodge i Arba Mich, der har en fantastisk udsigt over søerne og efter nattens frembrud en lydkulisse, som kun en tropenat i Etiopien kan frembringe.

Søndag d. 3 november

Vi tager afsted tidligt om morgenen, for at køre cirka 5,5 timer sydpå til Turmi. I takt med at vi kommer tættere på ækvator, vil vi opleve hvordan landskabet ændrer sig og langsomt bliver mere tørt.

Efter en times kørsel når vi til Konzo, hvor Konzofolkene lever. Vi besøger en af Konzo landsbyerne og  giver vi os god tid til at gå på opdagelse ad de snoede stier i landsbyen. Konzofolket dyrker afgrøder på bjergterrasser og er let genkendelige med deres særegne strutskørt til kvinder og høje hatte til mænd.

Vi kører videre mod Turmi og stopper undervejs ind for at se Abore stammen, som hilser os med smukke kropsudsmykninger og farverige perlekæder. Vi ankommer sent på eftermiddagen til Turmi, hvor vi overnatter på hotel.

Mandag d. 4 november

Vi bruger formiddagen på at besøge Karofolket, som bor i Kolcho lidt nord for Turmi. Karofolket er en af de mindre stammefolk  Omo-dalen, og de bor med smuk udsigt på bredden af Omofloden.

Vi vender tilbage til Turmi for at opleve det ugentlige marked, hvor Omodalens stammefolk samles for at handle. Særligt stærkt repræsenteret er Hamerfolket på markedet. De er Omodalens folkerigeste stamme. På markedet sælges alt fra farverige smykker, tasker, grøntsager og møbler udskåret i træ. Hamarkvinderne er let genkendelige pga. deres særlige frisure af ler og flotte bånd af perler.

Måske er de muligt at opleve Hamerfolkets Evangadi dans eller Bulljump i en af landsbyerne tæt på Turmi sidst på eftermiddagen, men det afhænger af om det afholdes netop når vi besøger stedet. Vores lokalguide vil finde ud af om det er muligt.

Vi overnatter atter i  Turmi.

Tirsdag d. 5 november

Meget tidligt om morgenen tager vi ud til Dassanech folket i det allersydligste Etiopien, langt fra de bakkede, frodige landskaber vi oplevede tidligere på turen. Her er tørt og goldt og for at komme ud til landsbyen skal vi krydse Omofloden i kanoer, udhugget i træ, som styres sikkert af de garvede sejlere.

Herefter kører vi nordpå i cirka 2-3 timer mod den større by, Jinka, hvor vi spiser frokost. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge markederne i enten Dimeka eller Alduba. Vi tager en rolig aften i Jinka, hvor vi overnatter på hotel.

Onsdag d. 6 november

Om morgenen kører vi ud i Mago National Park for at besøge Mursifolket, der ofte er det stammefolk som folk associere med Omo-dalen. Kvindernes karakteristiske læbepladeudsmykning er et kendetegn for Mursifolket. Oprindeligt betød en stor læbeplade at man var en stor medgift værd og således havde større status i stammen, men i dag er det lige så meget for mode og opmærksomhed. Derudover er mursierne kendt for deres opsigtsvækkende kropsmaling med hvid ler, som de maler i mønstre over hele kroppen. Mursifolket er nysgerrige mennesker, der synes det er spændende at der kommer folk udefra for at opleve deres kultur.

Vi overnatter atter på hotel i Jinka.

Torsdag d. 7 november

Efter morgenmaden besøger vi museet i Jinka, hvor den lokale historiske udvikling kan iagttages. Efter frokost kører vi de ca. 4-5 timer til Arba Minch. Undervejs vil vi gøre holdt ved markedet i Key Afar, hvor folk fra både Banna- og Tsmayfolket har travlt med at købe og sælge. Efter en dag med transport og masser af indtryk vænner vi tilbage til skønne Paradise Lodge, og det er tid til afslapning og måske et dyp i poolen der.

Fredag d. 8 november

Sidste dag i Etiopien byder på en rolig formiddag med mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Arba Minch og måske købe de sidste souvenirers på byens marked. Vi flyver fra Arba Minch først på eftermiddagen til Addis Ababa, hvor vi har et dagsrum på vores hotel. Vi kan nå at spise et sidste måltid i Etiopien inden det er tid til at tage til Bole Airport og flyve til Danmark sidst på aftenen.

Lørdag d. 9 november

Vi ankommer til København om formiddagen.

Inkluderet i prisen:

 • Transport i minibus eller coasterbus alle dage
 • Alle overnatninger inklusiv morgenmad
 • Aftenmåltid på ankomstdagen i Addis
 • Engelsktalende guide
 • Dansktalende guide
 • Lokalguider til alle de aktiviteter der fremgår af programmet
 • Alle udgifter til aktiviteter der fremgår af programmet, inkl. lokalguider og indgange
 • Drikkepenge til chauffør, engelsktalende guide, dansktalende guide og lokalguider
 • Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet i prisen:

 • Visum til Etiopien (50$ pr. person)
 • Udgifter til frokoster og aftenmåltider efter afkomstdagen
 • Drikkepenge ved måltider, til dragere og hotelpersonale

NB: Denne rejse gennemføres ikke med under 13 deltagere

Kontakt EtiopienRejser for tilmelding på 30727561 eller cn@etiopienrejser.dk