Rejseprogram familierejse 13. – 26. februar 2022

Dag Aktivitet
13. februar Danmark – Addis Ababa

Vi mødes i Københavns lufthavn sidst på eftermiddagen og flyver sammen til Addis Ababa.

14. februar Addis Ababa

Vi ankommer til Addis Ababa tidligt om morgenen. Efter indtjekning på vores gæstehus, morgenmad og måske et lille hvil, er vi klar til sightseeing i storbyen.

Vi kører først mod Entoto bjergene, hvor der er en smuk udsigt over hele den pulserende storby. Vejen derop går langs et af Addis Ababas store tøjmarkeder og det er et hektisk skue at se de handlende falbyde smukke lokale klædedragter. Herefter skal vi se fortidsmennesket Lucy på Nationalmuseet og andre seværdigheder ift. til gruppens ønsker. Overnatning på gæstehus.

15. februar Addis Ababa – Lalibela (fly)

Vi står op med hønsene og tager indenrigsfly til Lalibela. Efter indkvartering i Lalibela er det tid til at se nærmere på byens berømte klippekirker. Vi går i roligt tempo og giver os god tid til at fordøje, hvad guiden fortæller undervejs. Overnatning på hotel.

16. februar Lalibela – trekking (4-5 t)*

Vi står tidligt op og deltager i en gudstjeneste i en af klippekirkerne. Efter frokost begynder vi dagens trekking tur ud i bjergene. Mens vi går kan vi nyde en storslået udsigt og undervejs besøger vi Asheton Maryam klippekirken, som er hugget ind i en klippe langs stien.

Sidst på eftermiddagen når vi Hudad Lodge, en skønt beliggende primitiv lodge, som udgør vores natlogi.

Aftenkaffen kan indtages under de millioner af stjerner, der pryder himmelen i den afrikanske nat.

 

17. februar Trekking (4-5 t)*

Vi bevæger os videre ud i højlandet og dagens endestation er Dagosach Lodge, som ligger i 3.800 m højde. Den primitive lodge er drevet af lokalsamfundet, og besøget giver os en unik mulighed for at komme helt tæt på livsstilen i det barske etiopiske højland. Her lever man og dyrker jorden, som man har gjort i gennem generationer og at befinde sig i denne tidslomme, giver en god forståelse for de livsbetingelser, disse stolte højlandsfolk lever under.

Endnu engang kan vi gå til ro under det prægtige stjernetæppe.

 

18. februar Trekking – Lalibela (4-5 t)*

Vi trekker videre indtil vi når til Yimrehane Kristos Kirken, der ligger næsten skjult mellem store klipper på en bjergside. Vi besøger kirken, og herefter kan vi hvile benene, mens vi bliver kørt tilbage til Lalibela. Denne nat kan nydes i en helt almindelig seng på et helt almindeligt hotel.

 

19. februar Lalibela – Axum (fly)

Efter morgenmaden transporteres vi til Lalibela lufthavn og flyver til Axum.

Efter indkvartering på hotellet ser vi nærmere på byen. Højdepunktet er den hellige Sct. Marys Kirke, der efter sigende huser Pagtens Ark. Endvidere skal vi se Axumsøjlerne og høre de historier, der knytter sig til efterladenskaberne fra et prægtigt rige. Overnatning på hotel.

 

20. februar Axum – Simien Mountains (7 t)

Vi kører mod sydvest af den legendariske Limalimo vej. Vi kører gennem Tekeze-kløften og herefter snor vejen sig gennem det etiopiske bjergmassiv indtil vi når Simien Mountains, der også har tilnavnet ”Afrikas Grand Canyon”. Vi overnatter på hotel i Debark, som ligger tæt på indgangen til Simien Mountains Nationalpark.

 

21. februar Simien Mountains

Dagen byder på en heldags trekkingtur i de flossede fortidsbjerge. Vi har mulighed for at dele os op, så trekkingturen får længde alt efter individuelle ønsker. Man kan fx gå ”ud” og køre ”hjem”.

Simien Moutains er hjemsted for mange endemiske dyrearter, heriblandt de karakteristiske Ghelada-bavianer, som vi sandsynligvis vil få at se græsse i flok på bjergskråningerne. Endvidere byder bjergene på et rigt fugleliv, som bl.a. kan betragtes under os, når vi bevæger os afsted på bjergmassivets højderyg. Vi overnatter atter i Debark.

22. februar Simien Mountains – Gonder (2,5 t)

Vi kører videre sydpå mod Gonder, som udgjorde var et magtcentrum i Fasilidas rige i 1600-tallet. Vi udforsker Fasilidas Borg, Fasilidas bad og den smukt dekorerede Debre Birhan Selassie Kirke, hvor massevis af engle kigger ned på os fra loftet. Vi gør atter en dyd ud af, at børnene/de unge mennesker får alle de historiske fortællinger med, som de orker. Vi overnatter på hotel.

23. februar Gonder – Bahir Dar (3 t)

Efter morgenmaden kører vi stille og roligt videre mod Bahir Dar. Efter indtjekning på vores resort (som også har swimmingpool) – og så sent at middagsvarmen er aftaget – besøger vi Blå Nil vandfaldene som ligger en halv times kørsel udenfor byen. Vi nyder noget luksus med overnatning på resort med swimmingpool.

 

24. februar Bahir Dar

Formiddagen byder på en sejltur på Lake Tana, hvor vi besøger Ura Kidane Mihret Kirken på Zeghe halvøen og ser Den blå Nils udspring.

Om eftermiddagen har man tid til afslapning på resortet og kan nyde den sidste varme inden turen snart lakker mod enden.

 

25. februar Bahir Dar – Addis (fly)

Vi flyer til Addis og her har vi et dagsrum på gæstehuset, som kan benyttes indtil vi kører mod lufthavnen først på aftenen. Flyet mod Danmark letter ved midnatstid.

 

26. februar Ankomst til København om formiddagen.
.

.

.

*Mulighed for trekke kortere end tiden viser i rejseprogrammet

Pris:

Pris pr. person i dobbeltværelse:

Tilmeldt inden 1.10.20: 23.950 kr.

Tilmeldt efter 1.10.20:  24.950 kr.

 • Depositum som udgør 5.000 kr. skal betales ved tilmelding. Børn og voksne rejser for samme pris. Hvis man rejser flere end to personer sammen fra samme familie gives er der mængderabat. Hør nærmere om denne hos Christina fra EtiopienRejser).

Prisen inkluderer:

 • Transport København-Etiopien t/r.
 • Alt programsat transport i Etiopien
 • 3 indenrigsflyvninger
 • Alle morgenmåltider
 • Alle overnatninger i Etiopien
 • Alt forplejning på trekkingturen ved Lalibela (17.-19. februar)
 • Entreer, spejdere, æselmænd og lokalguides, til faste programsatte aktiviteter og drikkepenge i forbindelse hermed
 • Etiopisk engelsktalende driver/guide
 • Dansk guide

Prisen inkluderer ikke:

 • Udgifter til øvrige måltider udover morgenmad
 • Forsikring
 • Visum (pt. 52$).
 • Øvrige drikkepenge
 • Lommepenge

Kommentarer til rejsen:

 • Når man vælger at rejse til Etiopien kan der ske uforudsete ting, fx indkvartering på et andet hotel end forventet og ændringer i programmet. Vi gør vores ypperste for at håndtere sådanne eventuelle ændringer, men man må være indstillet på at de kan finde sted.
 • Der skal være minimum 14 deltagere for at rejsen gennemføres og maksimalt 20 deltagere.
 • Da vi skal gå i bjergene i op til 3.800 m højde, skal du være i almindelig god form for at deltage.