Tilbagerejse for adopterede 

EtiopienRejser gentager succesen fra vinterferien 2016, efterårsferien 2017 og 2019, hvor vi har afviklet 2 meget vellykkede tilbagerejser.  Næste tilbagerejse foregår i efteråret 2021, hvor Etiopien står grønt og frodigt efter regntiden.

Tilbagerejsen er tilrettelagt sådan, at deltagerne oplever den imponerende etiopiske natur og spændende dyre-og folkeliv, samtidig med at den tilgodeser velkendte børne/unge aktiviteter som swimmingpool og strand. Desuden er der i planlægningen fokus på at transporttiden ikke er for lang, trods de store afstande i Etiopien.

På opfordring af deltagerne på den seneste tilbagerejse (2017), er der på denne rejse (2021) indsat en ekstra dag i Addis Ababa i starten af turen, fordi det giver bedre tid til, at deltagerne på egen hånd besøger børnehjem eller laver andre adoptionsrelaterede aktiviteter både i starten af turen.

Se rejseprogrammet for rejsen herunder.

Deltagerne i vinterferien 2016 om tilbagerejsen:

Jeg er så glad for at vi gjorde det! Vi have en fantastisk tur. Alt var arrangeret godt. Børnene havde en fest sammen og det bedste er at min søn har fået et forhold til sit oprindelses land, og vi – min søn og jeg – har en fælles referenceramme når vi snakker om Etiopien.

Annie og Sisay (7 år)

At møde min datters plejer, var det største ved hele turen, samt at komme rundt og se min datters fødeland. Det var også virkelig meget værd, at der var andre børn med på turen, som de kunne spejle sig i og lege med. Jeg tror det gjorde en kæmpe forskel på hvordan de tog oplevelserne ind. 

Gitte og Sara (7 år)

Foreløbigt rejseprogram (16.- 29. okt. 2021)

Dag Aktivitet
Dag 1 Danmark – Addis Ababa

Vi mødes i Københavns lufthavn og flyver sammen til Addis Ababa. Alt efter flyafgange vil vi ankomme sent om aftenen, hvor vi bliver hentet i bus og kørt til vores overnatningssted.

Dag 2 Addis Ababa

Første dag i Etiopien står på sightseeing i hovedstaden Addis Ababa. Om formiddagen kører vi samlet i bus mod Entoto bjergene, hvor der er en smuk udsigt over hele den pulserende storby. Vejen derop går langs et af Addis Ababas store tøjmarkeder og det er et hektisk skue at se de handlende falbyde smukke lokale klædedragter.  Vi spiser frokost i byen og derefter finder vi en legeplads så børnene får mulighed for at strække benene.

Om eftermiddagen fortsætter vi udforskningen af storbyen hvor vi skal se fortidsmennesket Lucy på Nationalmuseet og andre seværdigheder ift. til gruppens ønsker.

Om aftenen besøger vi en kulturrestaurant, hvor vi skal smage den etiopiske nationalret injera og se forskellige etniske danse fra hele landet.

Dag 3 Addis Ababa

Denne dag har intet fælles program. Den er tænkt som en dag på egen hånd, hvor deltagerne har mulighed for at lave adoptionsrelaterende aktiviteter.

Er der deltagere som ikke har adoptionsrelaterede aktiviteter på programmet udbyder EtiopienRejser  et alternativt program for dagen, som man har mulighed for at deltage i.

Dag 4 Addis Ababa – Wondo Genet (5 t)

Efter morgenmaden kører vi stille og roligt sydpå. Vi vil undervejs opleve hvordan hverdagslivet ændrer sig fra livet i storbyen til det mere fredelige landliv. Af og til vil vi blive nødt til at holde stille fordi køer og geder krydser vejen med deres hyrder. Efter et par timers kørsel holder vi frokoststop i Ziway, hvor der udover en storslået udsigt og rigt fugleliv både er mulighed for at strække benene med gåtur langs søen og på legepladsen. Når maverne er fyldte kører vi videre sydpå og landskabet vil bevæge sig over i frodigere, grønnere skove i takt med at vi nærmer os det skønne Wondo Genet. Vi indlogeres på et hotel af ældre model, med nysgerrige aber i træerne omkring os.

Dag 5 Wondo Genet – Hawassa (1 t)

Wondo Genet er et spændende bjergområde med mulighed for gode naturoplevelser. Om formiddagen tager vi på trekkingtur i de grønne bjerge. Vi går som udgangspunkt i et tempo så selv små ben kan være med men deler os op, hvis nogle ønsker lidt mere fart. I bjergene besøger vi en lokal familie, der byder os på traditionel etiopisk kaffe. Endvidere passerer vi varme kilder, hvor kogende vand bobler op fra undergrunden.

Efter frokost er der mulighed for afslapning og en dukkert i svimming poolen, der er opvarmet fra de naturligt varme vandressourcer, som området råder over.

Sidst på eftermiddagen kører vi en time til Hawassa og indlogerer os på et lækkert resort.

Dag 6 Hawassa

Tidligt om morgenen besøger vi fiskemarkedet ved Lake Hawassa, hvor man kan se fiskere lande nattens fangst og prøve kræfter med de lokale fiskeretter. Der er mulighed for at gøre sig et godt køb af de mange souvenirsælgere, der holder til ved søen. Herefter udforsker vi Hawassa. Vi har mulighed for at besøge et marked, en skole og benytte den lokale transport i form af hestevogn eller tuc tuc. Vi ser på gruppens ønsker og sammensætter en byrundtur, der matcher gruppens behov.

Om aftenen er det muligt at spise aftensmad hos en lokal familie i Hawassa.

Dag 7 Hawassa  – Dorze (5 t)

Vi skal køre en længere tur mod syd og starter ud efter morgenmaden. Jo længere vi kører, jo grønnere og mere frodigt bliver det. Den sidste halvel af turen kører vi langs lysegrønne bananplantager. Området har frugttræer i alle afskygninger og folk langs vejen forsøger at sælge os banan, papaya, mango og ananas, så der er rig mulighed for at mæske sig i frisk frugt. Når vi når til udkanten af Arba Minch drejer vi fra landevejen og begynder opstigningen til Dorze ad snørklede bjergveje. Under vores opkørsel bliver vi hilst velkommen af dansende Dorze børn, der møder os med jubel og tilråb.

Vi ankommer til Dorze Lodge sidst på eftermiddagen. Lodgen er bygget i lokal stil og ligger med eventyrlig udsigt over Arba Minch, Lake Chamo og Lake Abaya. Der laves kaffeceremoni til os, men det er køligt i 3000 m højde, og når solen går ned er det dejligt at putte sig under de tunge tæpper i hytterne og falde i søvn til naturens lyde.

Dag 8 Dorze

Vi skal bruge dagen på at se nærmere på den karakteristiske Dorzekultur. Dorzefolket er kendt for deres tekstilproduktion, som bliver solgt langs vejen oppe af bjerget. Dorzefolket fremviser deres særprægede arkitektur og vi besøger en lokal hytte samt vises rundt i den tilstødende køkkenhave, hvor de demonstrerer tilberedningen af deres hovedspise false banana, som man selvfølgelig kan smage. Senere på formiddagen besøger vi det lokale marked.

Om eftermiddagen besøger vi et smukt beliggende vandfald, hvortil vi kommer ved at gå over grønne marker og undervejs kan vi iagttage lokale bønder der er i gang med dagens arbejde.

Når mørket falder på og aftenmaden er indtaget på lodgens terrasse, kommer dansere fra landsbyen underholder os med traditionelle Dorze-danse.

Dag 9 Dorze – Arba Minch (1 t)

Efter morgenmaden kører vi atter ned af bjerget og ankommer til Arba Minch, hvor vi indlogerer os på en lodge. Herefter er det tid til at udforske Lake Chamo. Vi bliver kørt til en bådebro ved søens bred, hvor vi påstiger en motorbåd med både kaptajn og lokalguide. Vi sejler ud på søen og iagttager det rige fugleliv med både pelikaner og flamingoer og lokale fiskere på deres små sivbåde.  Langs søen ligger de store Nilkrokodiller og soler sig, og vi får mulighed for at betragte de imponerende dyr på tæt hold. Der er endvidere en stor sandsynlighed for at nysgerrige flodheste stikker hovederne op fra søen, når de hører motorbådens nærme sig.

Eftermiddagen bruges til afslapning ved lodgens swimmingpool.

Dag 10 Arba Minch

På denne dag er der flere muligheder for aktiviteter:

Den første mulighed består i at køre en time syd for Arba Minch og besøge Konzo-folket. Det er et folk meget anderledes fra Dorze-folket. Landsbyerne er bygget op af labyrintagtige  stengange, og omkring hvert hjørne dukker flere flotte stenhuse op.

Den anden mulighed er, at blive i Arba Minch og udforske på egen hånd. Det er ofte at man får nogen helt andre oplevelser, når man går i en mindre gruppe, og møder nysgerrige, lokale etiopere. Arba Minch er en af de større byer, så der vil være markeder, med lokalproducerede tørklæder og ting udskåret i træ, der er oplagte gavemuligheder til at tage med hjem.

En tredje mulighed er at besøget en cirkus skole, der finder hjemløse børn og optræner dem i cirkus.

Vi starter med at kortlægge hvilke deltagere der ønsker hvilke aktiviteter og sandsynligheden for at alle kan få deres ønsker opfyldt er meget stor.

Dag 11 Arba Minch – Lake Langano (5 t)

Efter morgenmaden kører vi atter nordpå og destinationen er Etiopiens riviera ved Lake Langano. Vi indkvarteres på lodge og herefter er der  mulighed for badning og andre strand aktiviteter. Lake Langano er bilharziafri og der med kan man bade sikkert og trygt.

Efter aftensmaden tænder vi lejrbål og hygger i tropenatten.

Dag 12 Lake Langano

Dagen er afsat til strandaktiviteter. For de der måtte ønske det, er det muligt at besøge den nærliggende Nech Sar National Park om eftermiddagen og opleve dyrelivet der med bukke, zebraer og fugleliv.

Dag 13 Lake Langano– Addis Ababa (4 t)

Turen går tilbage mod den pulserende hovedstad, Addis Ababa. Vi bruger formiddagen på transporten til Addis Ababa. Eftermiddagen har man på egen hånd i storbyen, hvor der er mulighed for at købe de sidste souveniers og gøre klar til at tage afsked med fantastiske Etiopien.

Først på aftenen kører vi til lufthavnen og så er klar til at flyve med Danmark lidt før midnat.

Dag 14 Etiopien – Danmark

Vi lander i Danmark om formiddagen.

NB: Forbehold for småændringer i rejseprogrammet.

Pris:

Pris pr. person i dobbeltværelse:

Tilmeldt inden 1.1.21: 19.050 kr.

Tilmeldt efter 1.1.21:  20.450 kr.

 • Depositum som udgør 5.000 kr. skal  betales ved tilmelding. Børn og voksne rejser for samme pris. Hvis man rejser flere end to personer sammen fra samme familie gives er der mængderabat. Hør nærmere om denne hos Christina fra EtiopienRejser).

Prisen inkluderer følgende:

 • Transport København-Etiopien t/r.
 • Alt programsat transport i Etiopien.
 • Alle morgenmåltider.
 • Alle overnatninger i Etiopien.
 • Entreer og lokalguides til faste programsatte aktiviteter og drikkepenge i forbindelse hermed.
 • Etiopisk engelsktalende driver/guide.
 • Dansk guide(r).

Prisen inkluderer ikke:

 • Udgifter til øvrige måltider udover morgenmad.
 • Forsikring.
 • Visum (pt. 50$).
 • Øvrige drikkepenge.
 • Lommepenge.

Kommentarer til rejsen:

 • Når man vælger at rejse til Etiopien kan der ske uforudsete ting, fx indkvartering på et andet hotel end forventet og ændringer i programmet. Vi gør vores ypperste for at håndtere sådanne eventuelle ændringer, men man må være indstillet på at de kan finde sted.
 • Der skal være minimum 14 deltagere for at rejsen gennemføres og maksimalt 24 deltagere.

Læs mere om vores gennerelle værdier vedrørende tilbagerejser for adoptanter her